İstanbul Kayaşehir'de Emlakçı Terörü

TOKİ (Toplu Konut İdaresi) nin dar gelirli ailelere, 5 yıl önce yapımına başladığı ve 3 yıl önce teslim ettiği Avrupa'nın en büyük uydu kenti Kayaşehir, artık Emlakçıların elinde hüküm sürüyor. Bu sebepten dolayı Kayaşehir de uygunsuz kullanım için kirala

10.05.2014 13:32:44 0
İstanbul Kayaşehir

TOKİ (Toplu Konut İdaresi) nin dar gelirli ailelere, 5 yıl önce yapımına başladığı ve 3 yıl önce teslim ettiği Avrupa’nın en büyük uydu kenti Kayaşehir, artık Emlakçıların elinde hüküm sürüyor. Bu sebepten dolayı Kayaşehir de uygunsuz kullanım için kiralanılan ev sayısı gittikçe artıyor.

TOKİ’nin alt ve orta gelirli ailelere yaptığı daireler artık Emlakçılar için büyük rant kapısı oldu. Emlakçıların belirlediği piyasa ve ne olduğu belirsiz kişilere kiraya verdikleri evlerin kiracıları, Kayaşehir halkını olumsuz bir şekilde etkiliyor. 

 Emlakçıların daireleri bir an önce verebilmek adına, her kim olursa olsun kontratını yaptıktan sonra daireyi kiraya veriyor. Ev sahipleri durumdan ne kadar memnun olsa bile, komşular hallerinden pek memnun değiller.

 Ayrıca, emlakçılar ellerinde olmayan daireleri bile, kiralık ya da satılıkmış gibi İnternete servis edip, sonra yüksek fiyattan ilan vererek, manipülasyon yapıyorlar. Haliyle dairelerin piyasası yükseldikçe komisyonları da, kar marjlarını da yüksek tutuyorlar.

 Ev sahiplerinin bile düşük fiyata kiraya vermesine bile tepki koyan emlakçılar, biz bu fiyata kiraya ya da satılığa veririz gibi teklifte de bulunup ev sahiplerini de fikrinden caydırıp ikna ediyorlar.

 Emlakçılar kişi gözetmeksizin daireleri kiraya verdiğinden dolayı, bu evleri randevu evi ve daha başka bir kötü niyetle de kullananlara da vermiş oluyorlar. Özellikle Kayaşehir sakinlerinin bu konuda çok rahatsız oldukları ve aile olan yerlerde kiraya verilecek evlerin kiracılarını iyi seçmek gerektiğini düşünüyorlar.

 TOKİ’nin halka hizmet amaçlı olarak alt gelir gruplarına yaptığı toplu konutların, özellikle kim olduğu bilinmeyen kişilere ve kötü niyetli kullanımlar için kiralara verilmesi, ayrıca Kayaşehir halkını ciddi bir şekilde rahatsız ediyor.

 Kayaşehir sakinleri özellikle emlakçılar yüzünden uygunsuz evlerin çoğaldığını ve ev sahiplerine evlerini kiraya verirken çok dikkatli ve seçici olmalarını özellikle rica ediyorlar.

 

HABER:Hamza Yenilmez /İstanbul

hamzayenilmez@gmail.com


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04